Free Downloadable NNPC Past Questions And Answers
Free Downloadable NNPC Past Questions And Answers is Total Free Of Charge for all Candidate to download. As a matter of facts, Success is equal to hard work. In like manner, the Nigerian National Petroleum Corporation (NNPC) has opened their portal for massive recruitment. Similarly, millions of persons has applied for one position or the other. Moreover, everyone wants to be employed. Success comes to the prepared. This article is free to help you succeed.
Downloadable NNPC Past Questions And Answers For Free
Intuitively, this is totally free for you. We are aware that this Article is sold costly by many online bloggers and marketers. The Facts remains that, So many persons can not afford it. We are talking about unemployment. No money to even eat, left alone buying article online. We deemed it fit to assist every one. One thing you have to do is to click on our Ad daily and share our article for free. This NNPC Past Question And Answers covers all that you need to succeed. Furthermore, this attitude test covers mathematics, English and general paper. You are to study in line of this topics.
TOTAL/NNPC International Master’s Degree Scholarship 2019/2020
Free Downloadable NNPC Past Question And Answers Totally Free For you
Similarly, this PDF document was bought and share for free. The only thing we want you to do is to like, share and click on an advert to promote our site. This will enable us buy more articles and share for free. Follow us daily for more free articles.
Download NNPC Past Question And Answers
nnpcpastquestionsandanswers
Quick Samples of NNPC Past Question And Answers

Last year Jose sold a painting for $2000. If he made 25% profit on the sale, how much had he paid for the painting?
 $1200
 $1500
 $1600
 $2400
 $2500
Jose made 25% profit, so if he bought the painting for x, he sold it for: x + 0.25x = 1.25x = 2000 ⇒x = 2000 ÷ 1.25 = 1600. The answer is (C).
2019 Nigerian National Petroleum Corporation Graduate Trainee Program (NNPC)

In the figure below what is the value of b?
 30
 36
 45
 60
 72
Since vertical angles have the same measure, c = d, d = a, and b = a – b a = 2b. Therefore, c = d = a = 2b. Also, the sum of the measures of all six angles is 3600, so a + b + c + d + a – b + d = 2a + c + 2d = 360. Replacing c, d, and a by 2b yields 10b = 360 ⇒b =36. The answer is (B).
(NNPC) Massively Recruiting for Graduate & Experienced

A lacrosse team raised some money. The members used 74% of the money to buy uniform, 18% for equipment, and the remaining $216 for a team party. How much money did they raise?
 2400
 2450
 2500
 2600
 2700
SINCE 74% + 18% = 92%, THE $216 spent on the party presents the other 8 % 0f the money raised. Then: 0.08m = 216 ⇒ m = 216 ÷ 0.08 = 2700. The answer is (E).

In the figure below, what is the sum of the degree measures of all of the marked angles?
 600
 620
 700
 720
 750
Each of the 10 marked angles is an exterior angle of the pentagon. If you take one angle at each vertex, the sum of the degree measures of those five angles is 360; the sum of the degree measures of the other five also is 360: 360 + 360 = 720.
The answer is (720).

Energy is equal to power multiplied by voltage.
 True
 False
Answer: Option B
Explanation:
Energy = Power*Time (not multiply by voltage).
Firstly, P = VI.
P = (V^2)/R.
Finally, P = (I^2)*R.

The capacity of a battery is measured in milliamperes.
 True
 False
Answer: Option B
Explanation:
Battery capacity is measured in amperehours (amphours)
NNPC/TOTAL National Scholarship 2019/2020

The power rating of a resistor determines the minimum power that it can handle safely
 True
 False
Answer: Option B

The joule is a unit of energy.
 True
 False
Answer: Option A

If you used 400 W of power for 30 h, you have used
 1.3 kWh B. 13.3 kWh
 1.2 kWh
 12 kWh
Answer: Option D
Explanation:
The power is multiplied by time then the energy is:
E = P*T.
E = 400*30 = 12*10^3.
= 12KWH.
 A power supply produces a 0.6 W output with an input of 0.7 W. Its percentage of efficiency is
 57%
 42.85%
 4.28%
 85.7%
Answer: Option D
Explanation:
Efficiency=output/input
=. 6\.7
=. 857
% efficiency =. 857*100
= 85.7%

A certain appliance uses 350 W. If it is allowed to run continuously for 24 days, how many kilowatthours of energy does it consume?
 20.16 kWh
 201.6 kWh
 2.01 kWh
 8.4 kWh
Answer: Option B
Explanation:
Kwh = (350*24*24)/1000 = 201.6kWh

A 24 Ω resistor, an inductor with a reactance of 120 Ω, and a capacitor with a reactance of 120Ω are in series across a 60 V source. The circuit is at resonance. The voltage across the inductor is
 60 V
 660 V
 30 V
 300 V
Answer: Option D
Explanation:
As in resonace impedance equal to resistance
Current = 60/24 = 2.5
Vtg across inductor = 120*2.5 = 300V